بیانیه پایانی ششمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز-راهبرد معاصر

بیانیه پایانی ششمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز

ششمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) با انتشار بیانیه‌ای در دوحه قطر به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۳ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 22
کد خبر: ۱۲۳۳۷۸

به گزارش راهبرد معاصر،  سران کشورها و دولت‌های کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) با صدور بیانیه‌ای و تأکید بر روحیه همبستگی و همکاری این مجمع، به ششمین نشست سران خود در دوحه پایان دادند.

 

ششمین نشست سران GECF با میزبانی تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، با موضوع «گاز طبیعی: شکل دادن به آینده انرژی»، سران کشورها و دولت‌های کشورهای عضو - الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو و ونزوئلا و اعضای ناظر آنگولا، آذربایجان، عراق، مالزی، موزامبیک، نروژ، پرو و امارات متحده عربی - را گردهم آورد.

 

طارق المُلا، وزیر نفت و منابع معدنی مصر و رئیس دوره‌ای نشست وزیران عضو GECF در سال 2022 و محمد حامل، دبیرکل این مجمع در این نشست حضور داشتند. در این نشست همچنین از موزامبیک به‌عنوان عضو ناظر جدید استقبال شد. این نشست با شعار «شکل دادن به آینده انرژی» هم‌زمان با نوسان قیمت انرژی و توجه به سریع‌ترین رشد این سوخت هیدروکربنی جهان برگزار شد.

 

طبق اعلام دبیرخانه GECF، بیانیه دوحه به همه جنبه‌های بازارهای جهانی گاز - که اکنون سیاست‌گذاران و ذی‌نفعان این صنعت را به خود مشغول کرده - پرداخته است، زیرا آنها در حال تغییر چشم‌انداز انرژی هستند.

 

در این بیانیه بر ترویج گاز طبیعی به‌عنوان منبع انرژی فراوان، مقرون‌به‌صرفه، پاک و قابل اعتماد و به‌عنوان سوخت انتخابی برای برآوردن نیازهای رو به رشد انرژی جهان و رسیدگی به تغییرات آب و هوایی و بهبود کیفیت هوا تأکید شد.

 

همچنین از کشورهای عضو مجمع درخواست شد به‌طور گسترده از گاز طبیعی برای رفع شکاف در دستیابی به هدف توسعه پایدار شماره هفت سازمان ملل متحد که آسیب‌پذیرترین قشرها را تحت تأثیر قرار می‌دهد برای مصرف داخلی و بین‌المللی استفاده کنند.

 

کشورهای عضو همچنین در بیانیه دوحه متعهد شدند اعتبارات زیست‌محیطی گاز طبیعی را به‌ویژه از طریق تلاش‌ها برای کاهش انتشار گازهای همراه و گاز متان و توسعه فناوری‌های سازگار با محیط زیست، از جمله جذب، استفاده و ذخیره‌سازی کربن (CCUS) تقویت کنند.

 

در ششمین نشست سه روزه GECF همچنین آیین اهدای جوایز این مجمع برگزار شد.

 

سران کشورهای عضو این مجمع همچنین از پیشنهاد الجزایر برای میزبانی هفتمین نشست سران GECF در سال 2023 استقبال کردند.

 

پنج نشست پیشین سران GECF در دوحه، قطر (2011)؛ مسکو، روسیه (2013)؛ تهران، جمهوری اسلامی ایران (2015)؛ سانتا کروز، بولیوی (2017) و مالابو، گینه استوایی (2019) برگزار شده است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده